Unul dintre candidatii inscrisi in cursa pentru fotoliul de presedinte al Indiei este trecut ca decedat in registrele oficiale dupa ce rudele sale l-au declarat mort. Barbatul a fost exclus din casta si declarat mort ca urmare a deciziei de a se casatori cu o femeie dintr-o casta inferioara. Indianul candideaza in scrutinul din luna iulie pentru a dovedi autoritatilor ca este in viata, relateaza The Telegraph.

Santosh Kumar Singh, un bucatar in varsta de 32 de ani, si-a petrecut 9 ani din viata incercand sa dovedeasca autoritatilor ca este in viata. I-a scris premierului, fara succes, iar acum s-a inscris in cursa prezidentiala in speranta ca actele realizate cu aceasta ocazie vor dovedi ca nu este mort.

Barbatul a plecat in 2000 din satul natal pentru a munci in Mumbai, unde s-a indragostit si s-a casatorit cu o femeie Dalit. Termenul "Dalit" este folosit in India pentru a denumi persoanele considerate de neatins pe motiv ca apartin castelor traditional inferioare.

Trei ani mai tarziu, cand s-a intors in sat sa le prezinte rudelor noua sotie, acestea i-au spus ca le-a facut de rusine si l-au alungat, a povestit barbatul. "M-au dat disparut iar plangerea s-a transformat ulterior in raport de deces. Satenii au organizat ceremonii post-funerare si au dat de pomana saracilor pentru a dovedi ca sunt mort", a povestit indianul.

Potrivit barbatului, rudele i-au luat si o parte din pamant: "Am mers la politie sa cer ajutor dar m-au atacat. Mi-au spus: «Deocamdata esti mort doar in documentele oficiale, daca nu pleci din sat vei fi mort de-a binelea»."

Actiunea legala pentru revocarea certificatului de deces a fost respinsa in 2011. A incercat sa depuna o plangere la politia din Delhi prin care sa conteste raportul de deces insa autoritatile i-au spus ca trebuie sa comita o infractiune pentru a genera documente care sa ateste ca este in viata.

Desi s-a inscris in cursa prezidentiala, barbatul nu doreste sa devina presedinte ci doar sa fie recunoscut ca fiind in viata, acesta fiind, de altfel, baza manifestului sau electoral.