Un palestinian a fost ucis si alte zece persoane ranite in urma unei noi lovituri aeriene a armatei israeliene care a avut loc sambata in nordul Fasiei Gaza, relateaza AFP. Acesta este al treilea palestinian ucis in urma raidurilor israeliene, incepand de sambata dimineata.

Palestinianul circula pe o motocicleta intr-o suburbie a orasului Gaza, in plina aglomeratie urbana, potrivit martorilor oculari.

Acesta a fost identificat sub numele Osama Ali, in varsta de 42 de ani, a precizat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta din Fasia Gaza, Adham Abou Selmiya. Primele informatii vorbeau despre un tanar barbat.

Violenta explozie a afectat mai multe apartamente dintr-un imobil de pe strada al-Nasser, unul dintre bulevardele principale care duc in centrul orasului, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea locala.

Intr-un comunicat, armata israeliana a precizat ca a lansat un atac aerian impotriva "unei unitati teroriste care se pregatea sa traga o racheta impotriva Israelului" in sectorul nordic al enclavei palestiniene.

Tirurile de rachete ale gruparilor armate din Gaza impotriva Israelului - aproximativ 20, incepand de sambata, potrivit armatei - si bombardamentele israeliene asupra Fasiei se succed incepand cu aceasta dimineata.

Aceste confruntari pun in pericol armistitiul deja fragil anuntat miercuri intre miscarea islamista Hamas, la putere in Gaza, si Israel.

Un baiat de 6 ani a murit in cursul diminetii dupa un raid aerian in apropiere de Khan Yunes, in sudul Fasiei Gaza, potrivit unor surse medicale palestiniene. Totusi, armata a dezmintit categoric ca ar fi efectuat o operatiune la Khan Yunes.

Un pic mai tarziu, un palestinian in varsta de 25 de ani a fost ucis de un tir de drona tras in apropiere de Jabaliya, in nordul Fasiei Gaza, potrivit serviciilor de urgenta locale.

In Israel, un barbat a fost ranit la inceputul diminetii de ramasitele unei rachete la Sderot, oras apropiat de enclava palestiniana si care este o tinta frecventa a organizatiilor armate din Gaza.