Premierul Greciei, Antonis Samaras, a fost operat samabata pentru dezlipire de retina, interventia decurgand bine, informeaza Reuters. Totodata, medicii au anuntat ca noul ministru de Finante elen, Vassilis Rapanos, va ramane internat dupa ce a fost transportat de urgenta la spital vineri acuzand dureri dureri abdominale intense, stare de greata si ameteala.

Samaras a fost investit miercuri in functia de prim-ministru al guvernului de coalitie foramt in urma alegerilor din 17 iunie.

"Operatia s-a terminat bine. Premierul va ramane astazi in spital si va fi externat maine (duminica -n.r.)" a declarat sambata purtatorul de cuvant al Guvernului Simos Kedikoglou.

Interventia a fost recomandata dupa ce medicii a diagnosticat dezlipirea de retina in cursul unui control de rutina.

Ministrul de Finante, Vassilis Rapanos, a fost transportat de urgenta la spital in decursul zilei de vineri, inainte de a fi investit in functie.

"Dl Rapanos a fost supus unor teste de scanare. Rezultatele sunt foarte satisfacatoare. Situatia lui este stabila si se imbunatateste. Vom continua trataemntul medicamentos", a anuntat Spitalul Hygeia intr-un comunicat de presa.

Nu au fost furnizate alte informatii cu privire la starea ministrului de Finante.

Potrivit relatarilor din presa elena, Vassilis Rapanos a fost internat vineri dupa ce a acuzat dureri abdominale intense, stare de greata si ameteala. Ministrul se prezentase la medic vineri dimineata din cauza unor probeleme de sanatate resimite joi noaptea, scrie ekathimeri. Acesta s-a reintors la munca pentru ca apoi sa fie dus cu ambulanta la spital.