Jurnalistii de la The Economist au publicat un amplu articol referitor la Adrian Nastase si la tentativa de suicid a acestuia. Nu a fost uitata si replica celebra a domnului Adrian Nastase, care acum opt ani cand a fost intrebat despre averea impresionanta pe care a acumulat-o in timpul mandatului, fostul premier a raspus: "Ii invit sa-mi numere ouale".

Acum judecatorii romani sunt cei "care au oua", sustin jurnalistii de la The Economist, intr-un articol intitulat sugestiv:"A bloody sentence" (O sentinta insangerata).

"Dupa un proces de trei ani si jumatate, judecatorii au decis ca domnul Nastase a adunat ilegal aproximativ 1,6 milioane de euro in timpul campaniei sale electorale din anul 2004, cand a candidat pentru prezidentiale", informeaza jurnalistii britanici.

Nu a fost uitata decizia data in cazul dosarului de coruptie "Trofeul Calitatii" in care a fost implicat fostul premier Adrian Nastase si pentru care a primit o sentinta de doi ani cu executare: "Acesta este un moment extrem de important pentru Romania, tara criticata constant de catre Uniunea Europeana in ultimii ani pentru ca ar fi fost incapabila sa se ocupe de politicienii corupti de rang inalt. In plus nivelul extrem de ridicat al coruptiei a fost si motivul pentru care Romaniei i s-a refuzat aderarea la spatiul Schengen in 2011".