UPDATE 16:50 Conservatorul Antonis Samaras a devenit prim ministru al Greciei, dupa ce a depus juramantul in fata presedintelui Republicii, Carolos Papoulias, care l-a insarcinat cu formarea guvernului.

"Am majoritatea parlamentara necesara pentru a forma un guvern de lunga durata, pentru a garanta stabilitatea si speranta", i-a spus Samaras presedintelui, inainte de a depune juramantul.

Nominalizarea lui Antonis Samaras pentru postul de prim ministru al Greciei este iminenta, anunta televiziunea de stat, in conditiile in care seful dreptei va fi primit de seful statului, Carolos Papoulias, la ora 13,00 GMT, dupa cum a anuntat presedintia, citata de AFP.

"Grecia are un guvern" care va da "marea batalie" in cadrul summitului european din 28 iunie, pentru a 'indulci' austeritatea, a afirmat miercuri liderul socialist, Evangelos Venizelos.

"Vom lansa acest mesaj maine, Eurogrup", care urmeaza sa examineze joi ce drum va urma Grecia, a adaugat Venizelos, fost ministru de Finante, dupa o intalnire cu liderul dreptei, Antonis Samaras.

Venizelos a afirmat ca cele trei partide guvernamentale, dreapta, socialistii si stanga moderata Dimar, "vor rezolva in aceasta seara chestiunea componentei guvernului".

Actualul presedinte al Bancii Nationale a Greciei (BNG) Vassilis Rapanos este prezentat drept ministru de Finante, potrivit televiziunii publice Net.

La summitul european, Atena va negocia si pentru "elaborarea unui cadru care sa permita asigurarea relansarii si a luptei impotriva somajului, marea problema a tarii", a adaugat Venizelos.