Liderul stangii moderate, Fotis Kouvelis, a afirmat miercuri ca partidul sau "va acorda un vot de incredere" unui guvern de coalitie care se pregateste cu socialistii si dreapta condusa de Antonis Samaras, invingatoare in alegerile legislative de duminica, scrie AFP.

"Am decis sa acordam votul de incredere" noului guvern, a precizat Kouvelis, seful Stangii democrate (Dimar), dupa o intalnire cu Samaras.

"Vreau sa cred ca pana deseara vom ajunge la un acord asupra programului de guvernare" care se negociaza in prezent, a adaugat acesta.

Invingator in alegerile legislative de duminica, dar fara a obtine majoritatea absoluta, Samaras negociaza, de luni, cu Evangelos Venizelos, liderul socialistilor (Pasok), si cu Fotis Kouvelis.

Pro-europene, cele trei partide au cazut de acord asupra urgentei formarii unei aliante guvernamentale pentru a scoate tara din grava recesiune pe care o traverseaza prin intermediul "renegocierii memorandumului", planul de austeritate impus de creditorii internationali in schimbul sustinerii financiare.

Ca si cei doi parteneri ai sai, Kouvelis doreste o renegociere a planului de ajustare bugetara.

"Programul de guvernare, care este in curs de negociere, trebuie sa dezangajeze tara din termenele dureroase impuse societatii grecesti", a spus Kouvelis.

Dreapta a obtinut 129 de fotolii din cele 300 ale Parlementului, Pasok 33 si Dimar 17.

Aceasta alianta ar permite instalarea unui guvern de consens national, sustinut de 179 de parlamentari, in fata unei opozitii conduse in principal de stanga radicala Syriza.

Kouvelis este un dizident al Syriza, miscare din care s-a desprins in 2010 pentru a forma Dimar, miscare cu un discurs mai moderat.