British Airports Authority (BAA) a vandut o diadema cu diamante gasita in Aeroportul din Glasgow impreuna cu alte trei bijuterii - printre care si o brosa Cartier-, cu o valoare totala de 100.000 lire, relateaza The Independent. Proprietara, Ducesa de Argyll, a identificat brosa Cartier in catalogul casei de licitatii care s-a ocupat de vanzare.

Proprietara a pierdut bagajul, in care se aflau si bijuteriile, in 2006, in Aeroportul din Glasgow. A raportat pierderea autoritatilor britanice. Piesele au fost listate in baza de date a Registrului Obiectelor de Arta Pierdute.

British Airport Authority, care opereaza cinci aeroporturi britanice, printre care Heathrow si aeroportul din Glasgow, a gasit obiectele la cateva luni dupa ce au fost pierdute. In loc sa incerce sa identifice proprietarul bijuteriilor sau sa anunte autoritatile, compania le-a scos la vanzare.

Ducesa de Argyll a vazut din intamplare una dintre piesele pierdute in catalogul casei de licitatie scotiene Lyon & Turnbull (L&T).

Avocatul Registrului Obiectelor de Arta Pierdute, Christopher Marinello, a descoperit apoi ca bijuteriile au fost gasite la scurt timp dupa disparitie insa BAA nu a anuntat autoritatile. Compania a vandut bijuteriile la licitatie, pentru suma de 5.000 de lire, iar banii au fost donati, precum se obisnuieste in cazul obiectele pierdute care nu au fost revendicate intr-un interval de 3 luni.

Potrivit lui Christopher Marinello, BAA nu a informat postul de politie din aeroport cu privire la gasirea bijuteriilor.

BAA s-a oferit sa achizitioneze de la comerciantul de diamante brosa si diadema pentru a le returna proprietaruluid e drept. Celelalte doua bijuterii, un inel cu smarald si o pereche de cercei cu perle, nu au fost gasite. Compania a precizat ca va modifica procedura pentru obiectele pierdute.