Tanarul barbat care a aparut in septembrie in Berlin, afirmand ca a trait cinci ani in padure, a recunoscut ca "a inventat aceasta poveste", a anuntat vineri politia berlineza, confirmand ca este vorba de un olandez in varsta de 20 de ani, relateaza AFP.

"Barbatul a recunoscut ca a inventat aceasta poveste", a declarat un purtator de cuvant al politiei din Berlin. El a precizat ca este vorba de un tanar de 20 de ani care isi parasise domiciliul sau din Hengelo, in nord-vestul Olandei.

Disparitia sa a fost semnalata politiei olandeze la inceputul lui septembrie 2011 de tatal sau si de mama sa vitrega.

Tanarul a fost recunoscut de unul dintre prietenii sai din Hengelo, un oras cu 80.000 de locuitori situat la circa 20 de km de frontiera germana.

Acesta a contactat televiziunea publica olandeza NOS care a alertat politia.

Presa locala a contactat-o pe mama vitrega a tanarului. Politistii germani din Gronau au primit de la colegii lor berlinezi fotografii si "diverse elemente" care au fost prezentate mamei vitrege si care au permis identificarea acestuia.

Autoritatile olandeze au refuzat sa faca orice referire la identitatea si la mediul familial al tanarului, invocand "protectia vietii private".

Motivul pentru care adolescentul, supranumit in Germania "Baiatul padurilor", a parasit Olanda nu este clar, dar martorii care l-au recunoscut au declarat televiziunii olandeze ca avea "probleme personale".

Tanarul, care a spus ca se numeste "Ray" si care s-a exprimat in principal in engleza, a aparut in 5 septembrie 2011 in fata primariei Berlinului. El a sustinut ca nu stie decat data sa de nastere, 20 iunie 1994, si prenumele sau.

Baiatul le-a spus politistilor ca si-a gasit tatal decedat si a mers pe jos cinci zile in directia nord, orientandu-se cu ajutorul unei busole. El nu a precizat niciodata zona forestiera unde a trait si de unde a plecat spre Berlin.

Politia germana a pus sub semnul intrebarii declaratiile sale si a decis sa lanseze un apel public pentru identificarea sa, difuzand fotografii cu acest tanar cu parul blond, cu "varsta cuprinsa intre 16 si 20 de ani", si care a fost plasat sub tutela serviciilor publice pentru tineri.

In Germania, cazul "Baiatului padurilor" a suscitat un viu interes, reamintind de "Enigma lui Caspar Hauser", un adolescent de 16 ani aparut in 1828 intr-o piata din Nurenberg (sud), si care a afirmat ca a trait inchis, fara lumina, si fiind hranit doar cu apa si paine.