Autoritatile din Teheran au inchis un complex comercial din capitala iraniana care, in ciuda interdictiilor ferme, a vandut bilete femeilor la proiectiile din cinema ale meciurilor din cadrul Campionatul European de Fotbal 2012, relateaza Le Monde.

Agentia de presa ISNA, care a citat informatiile transmise de politie, a precizat ca ''cinematograful Zendegi a fost inchis de politie dupa ce a vandut bilete femeilor in salile de cinema autorizate sa vanda bilete doar barbatilor''.

Un responsabil al politiei a anuntat duminica ca a fost interzisa participarea femeilor la difuzarea meciurilor de fotbal din cadrul EURO 2012, foarte populare in Iran, motivand comportamentul uneori ''vulgar'' al barbatilor in timpul transmisiunilor.

Meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal vor fi redifuzate de televiziunea publica si in salile de cinema, asa cum s-a procedat si in timpul Cupei Mondiale din 2012 sau a Cupei Asiei in 2011.

Femeile din Iran trebuie sa foloseasca piscinele, plajele, parcurile, taxiurile si vagoanele de metrou in mod separat, pentru a nu se amesteca cu barbatii.