Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak, in varsta de 84 de ani, a fost resuscitat de doua ori dupa doua stopuri cardiace, a declarat o sursa medicala din inchisoarea unde acesta este inchis pe viata, incepand cu 2 iunie, relateaza AFP.

"Inima i s-a oprit de doua ori. Doctorii au fost nevoiti sa il resusciteze. Este cand constient, cand inconstient si refuza sa se hraneasca", a declarat sursa.

Mai devreme in aceeasi zi, o sursa din ministerul de interne a afirmat ca starea sa de sanatate este "critica, dar stabila".

Autoritatile egiptene au declarat de asemenea ca analizeaza posibilitatea de a il transfera pe Mubarak, din inchisoara din Tora (sudul Cairo), la un spital din capitala.

Sanatatea sa s-a degradat brusc atunci cand a fost adus in penitenciar, unde a fost plasat intr-o sectiune dotata cu echipament medical. Familia sa a solicitat transferul la un spital, asa cum s-a intamplat inainte de condamnare.

Hosni Mubarak a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru reprimarea violenta a revoltelor de la inceputul anului 2011, cand si-au pierdut viata 850 de persoane.