Autoritatile de la Beijing au anuntat deschiderea pentru public a doua noi parti din Marele Zid chinezesc, pentru a iesi in intampinarea numarului foarte mare de vizitatori pe care ii aduna "cea mai cunoscuta atractie turistica din lume", anunta Agerpres, citand Associated Press. Astfel, sectiunile Huanghuacheng si Hefangkou ale Marelui Zid vor fi deschise pentru public, iar popularele sectiuni Mutianyu si Badaling, din suburbiile nordice ale capitalei chineze, vor fi extinse.

In timpul sarbatorilor si la sfarsit de saptamana, cele patru sectiuni ale Marelui Zid ce sunt deschise pentru vizitare la Beijing, sunt deseori prea aglomerate cu turisti.

Kong Fanzhi, seful Biroului din Beijing pentru relicve culturale, a explicat pentru Xinhua ca aceste masuri sunt concepute pentru a evita aglomeratia si pentru ca turistii sa se poata bucura de mai mult confort atunci cand viziteaza Marele Zid. In plus, autoritatile au anuntat organizarea unei baze de date despre Marele Zid, ce va fi accesibila publicului.

Majoritatea sectiunilor de zid din Beijing sunt in stare buna, conform autoritatilor municipale.