Liderii miscarii islamiste shebab din Somalia au luat in ras, sambata, recompensa oferita de autoritatile de la Washington pentru capturarea lor, promitand, la randul lor, sa ofere 10 camile in schimbul unor informatii despre localizarea presedintele american Barack Obama, relateaza AFP. Liderii shebab au anuntat si o recompensa pentru informatii cu privire la secretarul de stat Hillary Clinton: 10 cocosi si 10 gaini.

Statele Unite au plasat, joi, sapte lideri shebab pe lista celor mai cautate persoane anuntand ca ofera o recompensa totala de 33 milioane de dolari pentru informatii care ajuta la capturarea insurgentilor vizati.

Cea mai mare recompensa, de 7 milioane de dolari, este oferita pentru informatii care sa permita gasirea unuia dintre membrii fondatori ai miscarii shebab, Ahmed Abdi aw-Mohamed, alias Abu Zubayr, cunoscut si ca Godane.

"Va asigur ca astfel de lucruri nu ne vor impiedica sa continuam razboiul sfantimpotriva lor", a precizat Fuad Mohamed Khalaf (numit si Shongole), unul dintre liderii shebab prezent pe lista celor mai cautate persoaane a Departamentului de Stat American, intr-un mesaj postat pe mai multe site-uri ale miscarii teroriste.

"Traim ca sa murim, iar dusmanul nu poate sa ne sperie cu moartea", a adaugat liderul shebab.

"Nu e nicio noutate in faptul ca infidelii platesc pentru a omora liderii comunitatii musulmane, au facut-o deja promitand camile pentru capul profetului Mahomed, iar dolarul este camila zilelor noastre", a mai afirmat Fuad Mohamed Khalaf facand referire la recompensa de 100 de camile promisa in schimbul profetului Mahomed dupa fuga de la Mecca la Medina, scena prezentata in Coran.

Continuand analogia, liderul shebab a adaugat: "oricine va informa muhajedinii cu privire la locul in care se afla Obama va primi 10 camile, iar pentru (secretarul de stat Hillary - n.r.) Clinton, oferim 10 cocosi si 10 gaini."