Pentru a doua oara in ultimele doua luni, Stuttgartul e fruntas la categoria "harciogi". La inceputul lunii aprilie, un ingrijitor pensionar a fost prins cu 25 de tone de birotica si ustensile de curatat furate de la fostul loc de munca si depozitate in casa, in 20 de ani. Saptamana trecuta, stafeta harciogilor o preia cu succes un conductor de tren, de 34 de ani. Alex H. din Stuttgart-Nord e un pasionat colectionar de lucruri de prin trenuri, furate de la Deutsche Bahn sau uitate de calatori.

6.000 de indicatoare feroviare, patru scaune, sepci, genti si chipie de conductor de tren a gasit politia in casa lui Alex B. Nenumarate carduri DB si bancare faceau parte din prada conductorului. Acesta aduna chiar si biletele taiate in tren calatorilor "la negru" si apoi aruncate de acestia. Cireasa pe tort era o statie de emisie-receptie, la care conductorul asculta discutiile dintre sefii lui.

Trei camioane i-au trebuit politiei ca sa transporte cei 10 metri cubi de bunuri adunate de impatimitul "harciog de pe sine". Interventia s-a facut cu mare grija si in absenta locatarului, caci acesta avea o arma functionala, o sabie si mai multe cutite.

Pontul l-a dat un colocatar al acestuia. Se pare ca Alex B., care aduna de 20 de ani tot ce avea legatura cu "glasul rotilor de tren", isi aratase colectia si prietenilor, cu mandrie. Chiar si pe usa de la locuinta avea un indicator de tren, pe care scria: "Regioexpres Leipzig-Munchen".