Popularitatea aliantei politice aflate la putere in Ungaria, formata de Fidesz si Partidul Crestin Democrat, a atins cel mai scazut nivel de peste un deceniu luna trecuta, arata un sondaj care subliniaza si perceptia sumbra a cetatenilor in ceea ce priveste economia tarii, relateaza Reuters.

Insa chiar daca are o sustinere de numai 22%, cu patru puncte procentuale mai putin decat in martie, alianta premierului Vikto Orban ramane forta politica cea mai populara din Ungaria, potrivit sondajului Median.

Orban, a carui popularitate a scazut de asemenea la un minim istoric de 30% in luna mai, incearca sa obtina un sprijin de la Fondul Monetar International si Uniunea Europeana pentru a stabiliza economia tarii. Popularitatea guvernului se afla de asemenea la cel mai scazut nivel de la preluarea puterii de catre Orban - 28%.

Sondajul arata ca 76% dintre cei chestionati cred ca Ungaria, statul din Europa Centrala cu cel mai ridicat nivel de indatorare, nu merge intr-o directie buna.

Pe de alta parte, sustinerea publica pentru socialistii aflati in opozitie a ramas neschimbata fata de luna martie, la nivelul de 16%, in timp ce liberalii si extrema dreapta au o popularitate de 5 si respectiv 11%.