Doua femei ranite in seismul de la 29 mai in Emilie-Romagne au murit la spital, ceea ce ridica la 25 numarul mortilor in cele doua cutremure care au afectat aceasta regiune din nord-estul Italiei la 20 si 29 mai, a transmis marti presa locala.

Una dintre cele doua femei, Liviana Latini, in varsta de 65 de ani, a fost ingropata sub daramaturi dupa ce o cladire de cinci etaje s-a prabusit la Cavezzo acum o saptamana, in cursul celui de-al doilea cutremur cu o magnitudine de 5,8 pe scara Richter care a afectat Emilie-Romagne luna trecuta, dupa un prim cutremur cu magnitudinea de 6 la 20 mai.

Adapostita sub masa din bucatarie, aceasta a fost scoasa din daramaturi, grav ranita, la 12 ore dupa seism de pompierii care i-au auzit strigatele.

Cealalta femeie a murit la spital din cauza ranilor dupa ce a intrat in coma fiind lovita la cap, tot la 29 mai, de obiecte care au cazut de pe acoperis in timp ce mergea pe o strada in orasul Cento.

Femeia in varsta de 46 de ani a fost imediat salvata de trecatori si transportata la un spital din Bologna unde a murit luni seara, a precizat cotidianul local Il resto del Carlino.

Cele doua seisme si replicile lor care au lovit Emilie-Romagne au provocat pagube de peste un miliard de euro iar 14.000 de persoane au fost nevoie sa isi abandoneze locuintele.