Doi tineri gheparzi au scapat pentru scurt timp din gradina zoologica din Salzburg (nordul Austriei) in noaptea de luni spre marti, dar au revenit singuri in adapostul lor, dupa cateva ore petrecute in libertate, a anuntat agentia austriaca de presa APA, preluata de AFP.

"Mama lor i-a chemat si au urmat strigatele", a explicat Christine Beck, o purtatoare de cuvant al gradinii zoologice.

In jurul orei locale 06,30, cele doua animale, doua femele nascute anul trecut, au fost reperate de politie in apropierea localitatii Anif, potrivit unui purtator de cuvant al politiei, Roland Loipold.

Aproximativ 30 de politisiti au fost mobilizati in asteptarea expertilor gradinii zoologice, care ar fi urmat sa anestezieze felinele.

In cele din urma, insa, gheparzii au revenit singuri la custile lor, doua ore mai tarziu, ghidati de ingrijitori si de strigatele mamei lor.

"Parea cele doua animale sunt multumite ca escapada lor a luat asfarsit", a afirmat Christine Beck.

Potrivit acesteia, o poarta tarcului a fost fortata in timpul noptii, ceea ce a permis animalelor sa fuga. Mama lor a iesit si ea din tarc, dar nu a parasit gradina zoologica.

Directoarea gradinii zoologice a precizat ca in ultima vreme s-a confrutat cu mai multe probleme provocate de tineri care au patruns in interior in timpul noptii.

Veterinarul Jochen Lengger a precizat ca gheparzii sunt mai putin periculosi decat marile feline, deoarece nu dispun de fizicul necesar pentru a vana prazi mari.