Primaria din Seul si-a invitat angajatii sa vina la munca in pantaloni scurti in perioada verii, pentru a reduce utilizarea aparatelor de aer conditionat, mari consumatoare de curent electric, a anuntat marti un oficial local, citat de AFP.

Primarul capitalei sud-coreene, Park Won-Soon, urmeaza sa promoveze tinutele estivale la munca in cadrul unei parade de moda organizata marti in cadrul campaniei "Super Cool Biz" ("Biz" de la business, n.r.).

Pentru al patrulea an consecutiv, autoritatile incearca sa convinga functionarii sa renunte la vesta si cravata atunci cand nu au intalniri oficiale cu persoane din afara administratiei.

Dar este pentru prima oara cand angajatilor li se cere sa vina in pantaloni scurti.

"Anumiti angajati de o anumita varsta nu sunt obisnuiti cu tinute lejere pentru ca acestea au fost mult timp interzise. Dar credem ca prin aceasta campanie vor sfarsi prin a fi acceptate, in cele din urma", a explicat unul dintre organizatori.

In timpul verii, temperatura din cladirile publice nu trebuie sa coboare sub 28 de grade Celsius, in timp in cele private, inclusiv magazine si restaurante, restrictia este de 26°C.

Atat iarna cat si vara, Coreea de Sud se confrunta cu importante penurii de curent electric, ca urmare a numerosi ani de investitii reduse si tarife subventionate care au redus responsabilitatea consumatorilor, afirma expertii.