Trei tineri evrei ce purtau pe cap kippot (acoperaminte religioase la evrei) au fost atacati sambata seara, in apropiere de Lyon (estul Frantei), de un grup de circa 12 indivizi, care i-au batut cu un ciocan si o bara de fier, a anuntat duminica politia franceza, potrivit AFP.

Una dintre persoanele agresate are o rana deschisa la cap, iar o alta a fost lovita la gat, a informat ministerul francez de Interne.

Cei trei tineri evrei au fost spitalizati, a precizat politia pentru AFP.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a condamnat aceasta agresiune antisemita "de o gravitate extrema" si a reiterat "hotararea sa de a lupta impotriva oricarei agresiuni cu caracter religios".

"Aceste fapte de o extrema gravitate sunt un atac deliberat asupra modelului nostru republican care ar trebui sa permita tuturor, fara distinctie, sa traiasca liber si in deplina siguranta indiferent de apartenenta religioasa", se arata in comunicatul ministerului de Interne.

"Ministrul Manuel Valls asigura mobilizarea totala a serviciilor de politie pentru ca autorii acestei agresiuni sa fie, asa cum prevad legile Republicii, prinsi si pusi la dispozitia justitiei", mai arata comunicatul.