Un barbat a deschis focul, sambata seara, intr-un centru comercial din Toronto, ucigand un tanar de 25 de ani si ranind alte sapte persoane, a anuntat seful politiei din metropola canadiana, Bill Blair, citat de AFP.

"Natura ranilor" barbatului decedat pare sa indice ca el a fost tinta unui atac premeditat, dar ceilalti erau "trecatori nevinovati", a declarat Blair in direct la televiziune, de la locul crimei.

Politia are deja cateva descrieri ale atacatorului, care a fost vazut in timp ce fugea, dar incearca sa le confirme inainte de a le da publicitatii, a adaugat acesta.

Atacul s-a produs in jurul orei locale 18.20, in zona de restaurante a centrului comercial Eaton, unde se aflau sute de persoane.

Sase dintre cei sapte raniti, unii avand rani grave, au fost transportati la mai multe spitale din apropiere. Un baiat de 13 ani figureaza printre ei. O femeie insarcinata, care nu a fost atinsa de gloante, a fost impinsa si trantita la pamant de multimea cuprinsa de panica.

Seful politiei a calificat incidentul drept "revoltator" si a lansat un apel catre martori sa comunice orice informatie detin despre suspectul fugar.