Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a avertizat ca orice atac al Israelului impotriva programului nuclear iranian "va recadea ca fulgerul asupra capului" statului evreu, relateaza AFP.

"Daca liderii sionisti vorbesc de actiune militara, este pentru ca sunt ingroziti (...) si mai vulnerabili ca niciodata. Orice decizie proasta (...) va recadea ca fulgerul asupra capului lor ", a afirmat ayatollahul Khamenei, intr-un discurs sustinut duminica, cu ocazia comemorarii mortii imamului Khomeiny, fondatorul republicii islamice.

Statele Unite si Israelul au reafirmat in aceasta saptamana ca optiunea unei lovituri militare impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului ramane valabila in cazul esecului negocierilor din iunie, de la Moscova, intre republica islamica si marile puteri.

Liderul suprem a acuzat tarile occidentale ca agita "minciuna pericolului iranian" doar pentru ca le este teama de "Iranul islamic".

"Cercurile politice si presa internationala spun ca Iranul nuclear este periculos. Eu spun ca asta e o minciuna. Lor le e frica de de Iranul nuclear, ci de Iranul islamic".