Doi deputati greci apartinand partidului de extrema dreapta Chryssi Avghi (Zori de Aur), formatiune neonazista intrata in premiera in parlament in urma scrutinului din 6 mai, precum si fiica liderului partidului, au fost arestati vineri seara, pentru scurt timp, in legatura cu un caz de agresiune comis asupra unui imigrant pakistanez, au declarat sambata surse din politie citate de AFP.

Cei doi parlamentari, Ilias Panagiotaros and Ioannis Vouldis, fiica lui Nikos Michaloliakos, liderul partidului Chryssi Avghi, si alte trei persoane se aflau vineri seara la locul unde s-a produs atacul. Ei au fost eliberati la scurt timp dupa incident din lipsa de probe, potrivit surselor.

Victima, un pakistanez in varsta de 31 de ani, a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a fost agresata intr-un cartier muncitoresc al Atenei de catre un grup de motociclisti care participau la o demonstratie pe doua roti, "pornita de la sediul unei formatiuni politice", a precizat politia intr-un comunicat.

Potrivit surselor din politie, este vorba de sediul partidului Chryssi Avgi, formatiune aleasa in parlament in 6 mai, cu 6,9% din voturi, o premiera in istoria Greciei moderne, intr-o tara profund traumatizata de ocupatia nazista si de dictatura militara din anii 1967-1974.

Partidul, ai carui membri folosesc salutul hitlerist la adunarile pe care le organizeaza si care au ca simbol o zvastica stilizata, a candidat sub sloganul "Grecia apartine grecilor" si a avut un mesaj virulent anti-imigratie.

O alta membra a acestei formatiuni, Themis Skordeli, a fost acuzata ca a batut violent, impreuna cu alti doi greci, trei imigranti afgani, in centrul Atenei, in septembrie anul trecut. Justitia greaca a amanat recent, pentru a sasea oara consecutiv, deschiderea procesului in acest caz.