Presedintele francez Francois Hollande a reamintit vineri seara ca, la summitul NATO din luna mai de la Chicago, a facut din "dialogul cu Rusia" una din conditiile pentru "a merge mai departe" in proiectul NATO de aparare antiracheta, relateaza AFP.

"I-am reamintit acest lucru presedintelui Putin", a subliniat Hollande, in cadrul unei conferinte de presa sustinute in comun cu omologul sau Vladimir Putin, la Palatul Elysee, la finalul intrevederii lor.

La randul sau, presedintele rus a cerut "garantii serioase" pentru securitatea Rusiei, considerand totodata "posibil" dialogul intre Moscova si tarile Aliantei in privinta acestui dosar.

"Ni se spune ca sistemul de aparare antiracheta nu este indreptat impotriva Rusiei, dar noi speram ca acestea nu sunt doar declaratii. Ne trebuie de asemenea garantii militare si tehnologice care sa fie prevazute in documente cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic", a insistat el.

Putin a aratat ca, in privinta acestei chestiuni, "Franta este una dintre putinele tari care nu doar ne asculta, dar ne si intelege". "Speram ca Franta, in calitate de membra a NATO si ca putere nucleara, este constienta de preocuparile noastre si speram ca vom putea pune in practica un dialog si cu restul Aliantei", a mai spus el.