Masacrul de la Hula este rezultatul asistentei financiare si al livrarilor de armament oferite insurgentilor sirieni, a declarat vineri, Ministerul rus de Afaceri Externe, intr-un comunicat de presa citata de AFP.

"Tragedia de la Hula a demonstrat unde poate duce asistenta financiara, livrarea armamentului modern de contrabanda catre rebelii sirieni si recrutarea de mercenari", a apreciat diplomatia rusa.

"Am mentionat in mod repetat cauzele care au o influenta negativa asupra implementarii planului lui Annan in Siria; in primul rand, este vorba de anumiti actori-cheie de pe scena internationala care nu sunt pregatiti sa actioneze dupa o logica pasnica", se mentioneaza in comunicatul diplomatiei ruse.

De asemenea, Ministerul rus de Externe precizeaza ca acesti actori de pe scena internationala "se concentreaza pe propria agenda, al carei punct principal este schimbarea regimului de la Damasc".

Rusia a fost puternic criticata in ultimele luni, dupa ce a refuzat sa adopte rezolutiile Consiliul de Securitate al ONU impotriva regimului de la Damasc. Moscova a continuat, de asemenea, sa livreze arme Siriei, in ciuda temerilor ca acestea ar putea fi folosite impotriva civililor sirieni si a judecat drept "prematura" o noua actiune ONU in Siria.

Tarile occidentale si ONU tind sa atribuie masacrul de la Hula, soldat cu 108 morti, regimului sirian, in timp ce Damascul sustine ca in spatele violentelor se afla "grupuri teroriste".