Influentul grup Bilderberg a publicat pe site-ul oficial lista finala a participantilor la cea de-a 60a reuniune ce are loc anul acesta intre 31 mai - 2 iunie in Chantilly, Virginia, Statele Unite, informeaza InfoWars.com. Este prima data cand grupul, ale carui intalniri si discutii sunt secrete, publica oficial aceasta lista, in trecut aceasta fiind transmisa "pe surse" unor jurnalisti din apropierea membrilor, cel mai des fiind vorba de Jim Tucker de la American Free Press.

Lista poate fi consultata pe http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html.

Cu cateva zile inainte de debutul intalnirii, care a avut loc joi 31 mai, The Guardian relata din Chantilly ca, la fel ca in 2008 cand reuniunea a fost organizata in acelasi loc, tema principala de discutie va fi alegerile in SUA, urmata de situatia Greciei.

The Guardian aminteste ca in 2008 Barack Obama si Hillary Clinton au participat la intalnire, anuntata ca "un eveniment din Virginia", dupa ce au "scapat" de membrii presei pe care i-au trimis in alta parte.

Zona Euro este principalul proiect al grupului, insa in ultima vreme este "in mod deosebit de nesigura". Potrivit purtatorului de cuvant al grupului, parlamentarul britanic Kenneth Clarke, parasirea zonei euro ar fi "dezastruoasa" pentru greci.

The Guardian scrie de asemenea ca tehnocratii grupului par a avea situatia "elitei Europei" sub control, sub conducerea unor oameni precum Mario Monti, premierul Italiei.

Nu se poate vorbi insa de reuniunea anuala Bilderberg fara a discuta despre proteste, care anul acesta s-au reuniun sub umbrela miscarii Occupy - "Occupy Bilderberg". Cotidianul britanic noteaza ca CIA se afla "peste drum" de locul de intalnire al grupului, hotelul Westfields Marriott.

The Washington Times relateaza ca joi membrii grupului care au venit la Chantilly, cu "limuzine negre si SUV-uri", au fost intampinati de circa 200 de protestatari cu megafoane, cu mesaje precum "Veti merge la inchisoare, nenorocitilor!" Demonstrantii i-au vizat si pe angajatii hotelului: "Nu ii serviti pe acesti hoti!"

Politia a avertizat ca oricine va incerca sa intre in hotelul unde se aduna elita mediilor guvernamentale si financiare a lumii va fi arestat, inclusiv membrii presei.