Autoritatile si expertii din Romania si Bulgaria au convenit sa lucreze impreuna pentru imbunatatirea navigabilitatii pe Dunare in zona comuna. Delegatiile celor doua tari s-au intalnit joi la Ruse si au decis sa incerce impreuna accesarea fondurilor UE pentru a da un impuls transportului comercial si turistic pe Dunare, anunta Novinite.

"Primul nostru obiectiv este cumpararea unui spargator de gheata cu scopul de a putea mentine activa navigatia in cursul intregului an pe sectiunea bulgaro-romana a fluviului", a anuntat ministrul adjunct al transporturilor din Bulgaria, Kamen Kichev. Iarna trecuta, Dunarea a fost inghetata complet intre Romania si Bulgaria.

Romania si Bulgaria au decis si infiintarea unei comisii interdepartamentale pentru elaborarea si implementarea de proiecte in cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, precum si semnarea unui memorandum de cooperare cel tarziu in septembrie 2012.

La reuniunea de joi de la Ruse au mai participat ministrul adjunct al Dezvoltarii Regionale si coordonatorul Strategiei Dunarii pentru Bulgaria, Nikolina Nikolova, coordonatorul Strategiei Dunarii pentru Romania, Lucian Fatu si Secretarul de Stat in Ministerul Transporturilor, Valentin Preda.