O controversata opera de arta a unor artisti italieni il infatiseaza pe fostul premier italian Silvio Berlusconi intins pe un catafalc si dand impresia ca este mort, relateaza Yahoo News. De fapt, este vorba de o figurina de ceara, in marime naturala, a fostului premier italian.

Silvio BerlusconiFoto: Captura DailyMail

Lucrarea, intitulata "Visul italienilor", a fost realizata de Antonio Garullo si Mario Ottocento, primul cuplu de homosexuali care s-a casatorit in Amsterdam, in anul 2002. Numele operei de arta face referire la modul in care insusi Berlusconi se prezenta in convorbirile telefonice cu alte femei, potrivit presei italiene.

In mod bizar, figurina de ceara il infatiseaza pe fostul prim-ministru italian zambind si purtand papuci de casa gigant cu Mickey Mouse. De asemenea, capul este asezat pe o perna din satin, in timp ce una dintre maini aluneca in pantalonii desfacuti, probabil ca o aluzie la scandalurile sexuale in care este implicat Silvio Berlusconi. Totodata, cealalta mana sta asezata pe "Istoria Italiei".

Lucrarea este expusa la Palatul Ferrajoli si se afla la mica distanta de fosta resedinta a premierului Berlusconi, Palatul Chigi. Dupa cum declara cei doi artisti italieni, figura de ceara a fost realizata tocmai pentru a scoate in evidenta cultul personalitatii construit de Silvio Berlusconi de-alungul anilor.

Silvio Berlusconi a demisionat din functia de prim-ministru al Italiei in noiembrie anul trecut, dupa ce a esuat sa vina cu reforme care sa ajute economia Italiei, aflata in criza, si a pierdut sustinerea publica.