Fostul purtator de cuvant al premierului britanic David Cameron a fost retinut, fiind suspectat de marturie mincinoasa, dupa ce a negat ca ar avea cunostinte legate de pirateria telefonica in cazul News of the World la un proces in 2010, relateaza Reuters.

Andy Coulson a fost retinut de anchetatorii care investigheaza acuzatiile de sperjur, ce au urmat marturiei pe care acesta a dat-o in fata Inaltei Curti din Glasgow in legatura cu un articol ce a aparut in tabloidul britanic pe vremea cand Coulson era redactor sef.

In timp ce lucra pentru Cameron, Cameron a declarat in fata curtii ca nu avea nicio informatie referitoare la activitati ilegale comise de reporteri in vremea cand lucra la tabloid.

Coulson si-a dat demisia de la News of the World dupa ce corespondentul la Casa Regala si un detectiv particular au fost arestati pentru piraterie telefonica in 2007. El a negat ca ar fi stiut de activitatea acestora, insa ca isi asuma responsabilitatea.

La cateva luni dupa a inceput sa lucreze pentru David Cameron, mai intai in opozitie si apoi in guvern. A demisionat din aceasta slujba in ianuarie 2011, cand politia a redeschis ancheta referitoare la practicile de la tabloid.

Coulson a fost chemat la Inalta Curte din Scotia pentru a raspunde unor intrebari referitoare la un articol care a aparut pe prima pagina in News of the World despre un politician scotian socialist, Tommy Sheridan, in care se afirma ca acesta frecventase un club de swingeri.