Arheologii bulgari au descoperit o biserica datand din timpul antichitatii tarzii - secolele IV-VI - in satul Sarafovo aflat pe coasta Marii Negre, in apropiere de Burgas. Sapaturile de la Sarafovo au inceput in luna mai 2012 dupa ce in timpul iernii valurile marii au scos la iveala parti dintr-o structura romana, o cladire cu sistem de canalizare a carei existenta era banuita de cercetatori inca din anii '70, informeaza Novinite.

Desi initial s-a crezut ca structura face parte dintr-un ansamblu mai larg, respectiv un oras roman, arheologii au decis ca este vorba despre o biserica. Sapaturile vor continua pana in luna iunie, iar speranta cercetatorilor este ca s-ar putea gasi moaste zidite la fundatia bisericii, asa cum s-au descoperit recent moaste ale Sfantului Ioan Botezatorul la biserica de pe insula Sfantului Ivan din apropierea Sozopolului.

Impreuna cu autoritatile din Burgas, arheologii intentioneaza conservarea bisericii prin construirea unei structuri de protectie impotriva valurilor si vanturilor extrem de puternice mai ales in timpul iernii.