Operatiunea militara impotriva Iranului a fost elaborata si este gata sa fie pusa in aplicare, a declarat duminica secretarul de stat american al Apararii, Leon Panetta, intr-un interviu acordat pentru ABC News, informeaza YNetNews.com

Leon Panetta a declarat ca Pentagonul dispune de un plan militar in cazul in care negocierile diplomatice nu vor convinge Iranul sa renunte la programul sau nuclear si ca Statele Unite nu vor ezita sa atace instalatiile nucleare ale Teheranului.

"Premisa de baza este ca nici SUA, nici comunitatea internationala nu vor permite Iranului sa dezvolte arme nucleare", a spus Panetta, adaugand ca Statele Unite vor face tot posibilul pentru a nu le permite iranienilor sa-si dezvolte arme de distrugere in masa.

Ambasadorul american in Israel, Daniel Shapiro, a comentat recent ca Washingtonul este pregatit pentru o eventuala ofensiva impotriva Iranului. "Ar fi de dorit rezolvarea acestei probleme mai degraba pe cale diplomatica si cu ajutorul presiunii decat prin utilizarea fortei militare, dar aceasta nu inseamna ca o astfel de posibilitate nu este disponibila in totalitate - aceasta nu este doar disponibila, ci si gata sa fie folosita", a subliniat Shapiro.

Leon Panetta si-a exprimat speranta ca "impasul nuclear cu Iranul ar putea fi rezolvat pe cale pasnica".