O carte intitulata "Barack Obama: The Story", o biografie scrisa de David Maraniss, prezinta detalii incredibile din adolescenta presedintelui american Barack Obama, precum si obiceiul sau de a consuma frecvent marijuana in timpul liceului, relateaza ABC News. Cartea va fi publicata abia pe 19 iunie, insa parti importante din carte au aparut deja pe internet.

Pagina 293 a cartii contine detalii despre prietenii din liceu ai lui Barack Obama, grupul fiind poreclit "Choom Gang" ("Gasca de fumatori"), de la un verb care inseamna "a fuma marijuana".

"Ca membru al Choom Gang, Barry Obama era recunoscut pentru ca initiase noi moduri de a fuma marijuana. Primul era 'AT', prescurtarea de la 'absorbtie totala' ", o referire la inhalarea completa a fumului tigarii de marijuana, scrie David Maraniss. Incercand sa plaseze aceste informatii intr-un context politic, autorul biografiei face o antiteza cu un alt tanar, care avea sa devina presedinte, Bill Clinton, care sustinea ca nu a inhalat niciodata fumul inhalat in timpul studentiei la Oxford.

Dezvaluirile despre comportamentul din tinerete al lui Obama sunt parte a acuzatiilor si criticilor din campania electorala dinaintea scrutinului prezidential din noiembrie, in care actualul presedinte candideaza pentru un nou mandat.