O inregistrare video postata pe internet si care prezinta o femeie din Arabia Saudita care indrazneste sa infrunte politia religioasa face furori, fiind vizionata de peste un milion de persoane, relateaza AFP.

Imaginile arata cum mai multi membri ai politiei religioase ii cer unei femei sa iasa dintr-un centru comercial din Ryad, din cauza ca avea unghiile facute cu oja, dar aceasta raspunde violent.

"Nu plec. Vreau sa stiu ce imi poti face (...) guvernul a interzis patrulele voastre si singurul vostru rol e sa dati sfaturi", tipa femeia la seful patrulei.

"Nu raspundeti pentru mine iar faptul ca imi dau cu oja pe unghii nu va priveste", continua aceasta, in conditiile in care in general oamenii nu discuta ordinele acestei politii, temuta de populatie.

Peste un milion de oameni au vizionat videoclipul care, in cateva zile, a starnit o intensa polemica.

Imaginile au provocat aproximativ 7.000 de comentarii negative ale persoanelor care au considerat atitudinea femeii drept "nerusinata", in timp ce alte 1.500 au sustinut-o.

Usor de recunoscut dupa barbile lor si robele pana la pamant, membrii politiei religioase sunt insarcinati cu respectarea moralei islamice.

Ei patruleaza adeseori in centrele comerciale si in alte locuri publice in cautarea femeilor care nu se imbraca corespunzator, a cuplurilor necasatorite sau a magazinelor care un inchid la ora rugaciunii.