Un cuplu bosniac, care a tinut in sclavie o tanara de origine germana timp de opt ani, a fost arestat, anunta BBC News. Tinerei, in varsta de 19 ani, i s-a interzis vreme de opt ani sa intre in contact cu alte persoane si nu i s-a permis sa mearga la scoala. Ea a fost eliberata pe 17 mai, in regiunea Tuzla din Bosnia Hertegovina, dupa ce un vecin a alertat autoritatile.

Milenko Marinkovic, in varsta de 52 de ani, si sotia Slavojka, in varsta de 45 de ani, au fost arestati pe 17 ani, acestia fiind suspectati ca au supus-o pe tanara unor tratamente inumane si ca ar fi torturat-o.

Cuplul bosniac ar fi incercat s-o ascunda pe tanara de autoritati. Ea a fost gasita intr-o padure din apropierea orasului Kalesija si cantarea doar 40 de kilograme. Potrivit sursei citate, mama tinerei ar fi fost casatorita in trecut cu Milenko Marinkovic.

Un vecin al sotilor Marinkovic, Sead Makalic, cel care a alertat autoritatile despre existenta tinerei de origine germana, a povestit ca aceasta "era obligata sa traga o sareta in care se aflau cei doi soti" si ca era hranita cu dovleac si boabe de porumb. Sead Makalic a declarat, de asemenea, ca este sigur ca fata a fost violata, relateaza AFP.

Potrivit unui martor, ar fi vorba de o familie "de origine roma, in care mai multi frati traiesc impreuna" si care "calatoresc adesea in Germnaia si Austria, ocupandu-se cu diferite tipuri de trafic".