Peste 50 de civili sirieni, printre care si 13 copii, au fost ucisi vineri, iar alte o suta de persoane au fost ranite in bombardamentele fortelor guvernamentale din orasul Houla, situat in centrul Siriei, a raportat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului citat de AFP.

UPDATE: Amploarea si complexitatea recentelor atacuri din Siria sugereaza "existenta unei grupari teroriste", care s-ar fi putut afla in spatele atacurilor, a afirmat secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon. El le-a cerut, totodata, statelor sa nu mai furnizeze arme si munitie guvernului sau fortelor rebele, anunta Reuters.

"Un adevarat masacru a avut loc in timp ce observatorii ONU mentin tacerea", a declarat seful Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane.

"Bombardamentele au inceput inca de la pranz si niciun observator din Homs nu a facut ceva in acest sens", a adaugat Rahmane, punand astfel sub semnul intrebarii rolul observatorilor ONU care ar trebui sa monitorizeze respectarea armistitiului de incetare a focului.

Potrivit unui activist citat de Reuters, au avut loc ciocniri intre fortele siriene si rebeli, iar soldatii sirieni au incendiat orasul Houla, provocand pagube enorme.

Un ultim raport intocmit de ONU arata ca armata si fortele de securitate siriene sunt responsabile pentru majoritatea abuzurilor de incalcare a drepturile omului. De asemenea, anchetatorii ONU mentioneaza o militarizare tot mai puternica a conflictelor din Siria.

Cel mai recent raport al ONU sustine ca cel putin 10.000 de persoane au murit in urma revoltelor din Siria, incepand din martie 2011.