Doua noi cutremure, unul avand magnitudinea de 4,3, au afectat in noaptea de miercuri nord-estul Italiei, provocand noi pagube cladirilor deja afectate de seismul de duminica, in care si-au pierdut viata sase oameni, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Cele doua cutremure au avut loc la miezul noptii, ora locala (22,00 GMT), primul avand magnitudinea de 4,3 iar al doilea de 3,2. Cutremurele au fost puternic resimtite, in conditiile in care epicentrul a fost foarte aproape de suprafata, la doar 4 kilometri adancime.

"Frica a revenit. (...) Incercam sa convingem oamenii sa se intoarca la casele lor, daca nu sunt afectate, dar daca seismele continua, va fi imposibil", a declarat Fernando Ferioli, primarul orasului Finale Emilia, locul epicentrului cutremurului de duminica.

Potrivit acestuia, taberele de refugiati sunt pline pana la refuz si familii intregi si-au petrecut noaptea in masini, dupa cele doua noi cutremure.

El a precizat ca cele doua seisme au afectat puternic cladirile deja lovite de seismul de duminica, cu o magnitudine de 6.

"Zona Rosie" din centrul orasului, interzisa accesului populatiei din cauza riscului de prabusire a caselor, si care fusese redusa miercuri, a fost din nou extinsa joi.

Potrivit presei italiene, in total au fost inregistrate 18 cutremure in timpul noptii de miercuri spre joi.

Guvernul italian a decretat marti stare de catastrofa naturala pentru zonele atinse de cutremure si a alocat 50 de milioane de euro intr-o prima etapa pentru operatiuni de salvare si de asistenta in aceasta regiune.