O bomba care trebuia sa fie detonata cu ajutorul unui telefon mobil a fost gasita marti intr-un teatru unde miercuri trebuie sa tina un discurs fostul presedinte columbian, Alvaro Uribe (2002-2010) in plin centru al orasului Buenos Aires, au declarat surse judiciare citate de AFP.

"Personalul de securitate al teatrului a descoperit dispozitivul la etajul doi, in locul unde trebuia sa aiba loc un cocktail in prezenta fostului presedinte Uribe dupa o conferinta", a declarat pentru presa din fata teatrului judecatorul Norberto Oyarbide, citeaza Mediafax.

"Dispozitivul era programat sa explodeze in jurul orei 16:30 (22:30, ora Romaniei) la ora la care etajul al doilea ar fi fost plin de lume", a spus acesta. "Dispozitivul era simplu dar suficient de puternic pentru a omori oamenii care se aflau in apropiere", a precizat acesta, adaugand ca conferinta va avea loc miercuri asa cum era prevazut.

Anterior, o sursa judiciara aflata sub anonimat a declarat: "Bomba a fost gasita intr-o lampa in cursul unei inspectii efectuate de personalul de securitate: este vorba de un dispozitiv care putea fi declansat printr-un telefon mobil". "Nu a existat un apel care sa ne previna", a precizat aceasta.

Doua camioane ale politiei federale au fost plasate in fata traditionalului teatru Grand Rex iar bulevardul Corrientes - "Broadway" -ul capitalei argentiniene - a fost blocat in dreptul cladirii situata la 100 de metri de obeliscul din centrul orasului.

Uribe trebuie sa participe miercuri la acest teatru la o conferinta internationala numita "WOM Leadership Symposium 2012". Grupari politice de stanga au facut apel la manifestatii impotriva prezentei sale.