Grecia va organiza noi alegeri legislative anticipate in data de 17 iunie, a anuntat miercuri presa elena, citata de AFP. Grecii vor reveni la urne in urma esecului negocierilor dintre liderii principalelor partide asupra formarii unui Guvern de coalitie, in urma alegerilor de la 6 mai. Panagiotis Pikramenos, presedintele Consiliului de Stat din Grecia (curtea suprema administrativa), a fost desemnat sa conduca guvernul interimar pana la alegeri.

"Alegerile legislative vor avea loc pe 17 iunie, cu un premier de serviciu (pentru afacerile curente), presedintele Consiliului de Stat, Panagiotis Pikramenos", a anuntat agentia de presa Ana.

Acest scrutin, al doilea in mai putin de doua luni, este crucial pentru tara avand in vedere progresul stangii si al partidelor extremiste care contesta masurile de austeritate impuse prin planul de ajutor international acordat Greciei si elaborat de creditorii tarii, UE, BCE si FMI.

Liderul socialist Evanghelos Venizelos, fost ministru de Finante, a anuntat marti esecul negocierilor, la finalul unei ultime reuniuni convocate de seful statului Carolos Papoulias. "Ne indreptam din nou spre alegeri, in cateva zile, in conditii foarte dificile", declara liderul Pasok.