Avionul presedintelui francez Francois Hollande a fost lovit de un fulger in timp ce se indrepta spre Berlin. Incidentul nu s-a soldat cu victime. Avionul prezidential a revenit pe aeroportul din Paris, seful statului plecand cu o alta aeronava in Germania, unde urmeaza sa se intalneasca cu cancelarul german Angela Merkel, informeaza Reuters, citand surse prezidentiale.

In urma incidentului, presedintele francez va ajunge la Berlin cu o intarziere de o ora si jumatate pentru prima intalnire cu Angela Merkel. Discutiile dintre cei doi lideri europeni au loc pe fondul crizei grecesti si a profundului dezacord intre cei doi cu privire la pactul european de disciplina bugetara.

Francois Hollande a fost investit, marti, in functia de presedinte al Frantei. Socialistul Francois Hollande a fost ales in urma cu 9 zile presedinte al Frantei, devansandu-l in al doilea tur de scrutin pe fostul sef al statului, Nicolas Sarkozy.

Inainte de a fi ales, Francois Hollande a anuntat ca vrea sa redeschida negocierile pe tema tratatului pentru a adauga masuri de crestere economica, ceea ce Merkel a respins ferm.

In timpul campaniei electorale, Angela Merkel a refuzat sa se intalneasca cu candidatul socialist, sustinandu-l pe Nicolas Sarkozy, conservator ca si ea. Ulterior, ea a promis sa il intampine "cu bratele deschise" pe noul presedinte al Frantei.