Un barbat si-a dat foc, marti, in fata tribunalului in care este judecat Anders Behring Breivik pentru uciderea a 77 de persoane, a anuntat politia norvegiana, potrivit AFP.

Incident in fata tribunalului in care este judecat BreivikFoto: Agerpres/AP

"Un barbat si-a dat foc in fata tribunalului.[…] A suferit arsuri si a fost dus de medici la spitalul din Ullevaal. Nu detinem la aceasta ora informatii cu privire la starea lui", a declarat Finn Belle, reprezentant al politiei din Oslo, pentru AFP.

Barbatul a fost oprit in timp ce incerca sa treaca de fortele de ordine si sa intre in cladirea tribunalului, informeaza Reuters.

Pe 22 iulie, Anders Behring Breivik, dusman declarat al multiculturalismului si "invaziei musulmane" in Europa, a detonat o bomba in fata sediului Biroului primului-ministru Jens Stoltenberg, un atac soldat cu opt morti. Ulterior, el a mers pe Insula Utoya, situata la 40 de kilometri nord-vest de Oslo, unde, imbracat in politist, a deschis focul timp de o ora si jumatate, omorand alte 69 de persoane, in cel mai grav masacru comis in Norvegia de la al Doilea Razboi Mondial.

Procesul lui Anders Breivik: