O parte a granitei dintre fosta Germanie de Est si cea de Vest ar putea fi declarat "zona interzisa" pe motiv ca zeci de campuri minate au ramas neverificate dupa finalul Razboiului Rece, scrie revista Focus citata de RIA Novosti.

Potrivit ministrului Ecologiei din landul federal Turingia, Jurgen Reinholz, zona in discutie cuprinde peste 40 de campuri minate ce se intind pe o suprafata de circa 25 de kilometri de-a lungul granitei landului Turingia, care inainte de reunificare a facut parte din Republica Democrata Germana (RDG), fiind pozitionat la granita cu Republica Federala Germania (RFG).

Autoritatile germane recunosc ca este necesara curatarea zonei de mine, aceasta actiune fiind insa una costisitoare, relateaza Focus. "Daca nu se schimba nimic, vom declara perimetrul in discutie drept zona interzisa", a declarat Reinholz intr-un interviu acordat cotidianului local OVZ.

In timpul Razboiului Rece, autoritatile din RDG au amplasat circa 1,2 milioane de mine pe granita cu RFG, jumatate dintre ele fiind pe granita moderna a landului Turingia, sustin autoritatile locale. Potrivit OVZ, circa 30.000 de mine au ramas in pamant.