Trei fosti directori executivi ai unor filiale ale conglomeratului american General Electric, vazuta ca o centura de siguranta a economiei americane, au fost gasiti vinovati, de un tribunal federal din New York (SUA), de conspiratie pentru comiterea de frauda si fraudarea Statelor Unite ale Americii, relateaza agentia de presa Reuters, citata de Yahoo! News.

Dominick P. Carollo, Steven E. Goldberg and Peter S. Grimm au fost acuzati de autoritati ca au fost implicati in trucarea unor contracte pentru investitii de obligatiuni municipale, a anuntat Biroul Federal de Investigatii.

"Inculpatii au corupt procesul competitiv de licitatie si au fraudat autoritatile municipale din intreaga tara pe o perioada de mai multi ani", a declarat un reprezentant al Procuraturii Generale americane.

Condamnarile sunt rezultat al unei investigatii de durata pe piata obligatiunilor municipale realizate de Divizia Antitrust a Departamentului de Justitie (Biroul din New York), FBI si Unitatea de Investigatii a Fiscului.

Pedeapsa maxima ce poate fi data in cazul de frauda este de 5 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.