Anders Behring Breivik striga de bucurie in timp ce tragea asupra tinerilor aflati pe Insula Utoya, a declarat miercuri o femeie care a supravietuit in urma atacului de anul trecut, din regiunea capitalei norvegiene, in care au fost ucise 69 de persoane, relateaza AFP.

Tonje Brenna a povestit tribunalului din Oslo cum, refugiata intr-un colt al falezei, a auzit strigatele de bucurie ale atacatorului, in timp ce cadavrele se prabuseau in jurul ei, pe 22 iulie 2011.

"Sunt absolut convinsa ca am auzit strigate de bucurie", a afirmat tanara de 24 de ani, prima supravietuitoare a atacului care a depus marturie impotriva atacatorului norvegian.

Asezat in boxa, la doar cativa metri de ea, Breivik, care nu a parut afectat de emotii de la inceputul procesului sau, a dat din cap in semn de dezaprobare in momentul depunerii marturiei secretarei generale a Miscarii Tineretului Laburist (AUF).

Desi judecatorii ii pun la indoiala sanatatea mintala, Breivik a negat ca ar fi ras in timpul atacului armat. "De ce as fi ras cand ma aflam acolo? Nu este adevarat. Este oribil. Nu as fi zambit", a declarat el in fata Curtii.

Chiar daca refuza sa pledeze vinovat, extremistul de dreapta, in varsta de 34 de ani, recunoaste ca a deschis focul asupra membrilor AUF reuniti la o tabara de vara pe Insula Utoya, imediat dupa ce a detonat o bomba langa sediul Guvernului din Oslo. Cele doua atacuri, pe care afirma ca le-a comis pentru a apara Norvegia de islam si multiculturalism, s-au soldat in total cu 77 de morti.

Judecatorii tribunalului din Oslo vor da un verdict final in acest caz in luna iulie.