Un summit informal la Uniunii Europene, pe tema cresterii economice si locurilor de munca, este prevazut pentru finele lui mai, inceputul lui iunie, a anuntat vineri, la Stockholm, presedintele UE, Herman van Rompuy, transmite AFP.

"Am in vedere o reuniune cu liderii UE, o reuniune informala, la sfarsitul acestei luni, inceputul lunii viitoare, consacrata din nou cresterii si locurilor de munca", a declarat Van Rompuy intr-o conferinta de presa comuna cu premierul suedez Fredrik Reinfeldt.

Ideea unui "dineu informal" a fost deja avansata saptamana trecuta de Van Rompuy, insa acesta nu a facut precizari cu privire la calendar.

Va fi vorba despre "o reuniune pregatitoare" pentru summitul european din 28 si 29 iunie de la Bruxelles, dedicat cresterii economice si locurilor de munca, a precizat presedintele UE.

El a subliniat ca aceasta tematica nu reprezinta o noutate in cadrul UE, facand aluzie, fara a-l nominaliza, la candidatul socialist la prezidentialele franceze Francois Hollande, care vrea readucerea cresteterii economice in centrul dezbaterilor europene, in cazul in care va fi ales duminica.

"Cresterea economica nu o descoperim in cadrul campaniei electorale franceze, noi lucram de mult timp la ea", a spus Herman van Rompuy, precizand ca acest subiect, precum si cel privind locurile de munca, s-a aflat pe ordinea de zi a tuturor summiturilor europene cel putin incepand cu februarie 2010.