Dominique Strauss-Kahn ar putea fi acuzat de viol in grup, dupa ce o femeie din Belgia care a participat, la Washington, la o petrecere alaturi de fostul director al FMI a declarat in fata judecatorilor ca a fost supusa la acte sexuale neconsimtite, scrie AFP.

Parchetul din Lille a fost sesizat la sfarsitul lunii martie de prezumtive fapte de viol in grup de catre judecatorii insarcinati cu dosarul Carlton, in care fostul sef al FMI este acuzat de "proxenetism agravat in forma organizata".

Cererea de extindere a anchetei s-ar putea solda fie cu deschiderea unei anchete, fie cu renuntarea la acuzatii.

"Aceasta ordonanta este in curs de analiza", a precizat parchetul din Lille, fara a preciza la ce moment ar putea interveni o decizie in acest dosar.

Ordonanta a fost emisa in urma depozitiilor a doua prostituate belgiene care au efectuat o calatorie in SUA, in decembrie 2010, unde DSK isi exercita functia de director general al FMI. Ele au facut aceasta calatorie alaturi de doi antreprenori din nordul Frantei, Fabrice Paszkowski si David Roquet, si a comisarului de politie Jean-Christophe Lagarde.

Una dintre ele a declarat ca a fost supusa in timpul seratei la anumite acte sexuale neconsimtite. Cealalta femeie a confirmat in mare parte versiunea sa.

Strauss-Kahn, Paszkowski, Roquet si Lagarde erau deja anchetati pentru "proxenetism agravat in forma organizata" in dosarul Carlton.

Dominique Strauss-Kahn a afirmat insa, prin vocea avocatilor sai, faptul ca nu ar fi exercitat vreodata cea mai mica forma de violenta asupra unei femei si a denuntat o dorinta de "linsaj",

DSK "contesta total faptul ca ar fi comis cea mai mica violenta de orice natura ar fi aceasta", afirma un comunicat semnat de avocatii sai parizieni, Henri Leclerc, Frederique Baulieu si Richard Malka, si care sustin ca "depozitiile facute de tinerele femei sunt contradictorii".

Acestia spun ca aceasta informatie, prezentata pentru prima oara vineri, de Liberation, "intervine oportun inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in conditiile in care ordonanta magistratilor dateaza din 28 martie, acum cinci saptamani".

"Informatii deformate, instrumentalizarea si vointa de linsaj nu se pot substitui la infinit realitatii", adauga avocatii lui DSK.