​Facebook lanseaza o aplicatie prin care spera sa-i puna in legatura pe cei care ar vrea ca organele lor sa fie donate dupa moarte, cu cei care au mare nevoie de organe pentru a supravietui, scrie Computerworld. Un buton pe Timeline-ul fiecarui utilizator Facebook ii va permite sa anunte ca este dispus sa doneze organe si va fi directionat catre completarea unor formulare la autoritatea de profil. Se sper ca prietenii user-ului vor fi incurajati sa se inscrie si ei, iar astfel criza de organe ar putea fi rezolvata. Aplicatia va fi disponibila mai intai in Marea Britanie, SUA, Olanda si Australia.

Zuckerberg spune ca Facebook, fiind o adevarata unealta de comunicare, va putea face legatura intre cei care sunt dispusi sa doneze organe dupa moartea lor si cei care au nevoie urgenta de un transplant. Profitand de popularitatea Facebook, se spera ca tot mai multi vor afla de nevoia mare de organe pentru transplant si se vor arata dispusi sa intre pe listele donatorilor pentru a-i ajuta pe cei in mare nevoie.

Mark Zuckerberg spune ca ideea i-a venit dupa o discutie cu prietena lui Priscilla Chan care este studenta la medicina, dar si influemtat de sfarsitul trist al lui Steve Jobs care a pierdut lupta cu cancerul.

Aplicatia va fi disponibila mai intai in Marea Britanie, SUA, Olanda si Australia, insa se spera ca va putea fi folosita si in alte tari.

Fondatorul Facebook spune ca dupa ce multi vor face pe Facebook public faptul ca vor sa fie donatori de organe, si prietenii lor vor fi influentati sa faca la fel. El a mai adaugat ca foarte putini isi dau seama cat de grava eeste criza organelor si cat de multi mor fiindca nu gasesc la timp un donator.

Zilnic, circa 78 de oameni primesc un transplant de organe, insa in medie, zilnic 18 persoane isi pierd viata fiindca nu li se gaseste in timp util donator.