Evghenia Timosenko, fiica opozantei ucrainene Iulia Timosenko, ii cere Guvernului german sa ii "salveze viata mamei sale" aflate in inchisoare, intr-un apel care va aparea duminica in cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, anunta Mediafax. "Salvati-i viata mamei mele inainte de a fi prea tarziu", cere Evghenia Timosenko, fiica fostului premier al Ucrainei care se afla in greva foamei in inchisoarea Harkiv.

In urma cu o zi, presa din Ucraina a publicat mai multe fotografii cu fostul prim-ministru Iulia Timosenko in care aceasta isi arata trupul plin de rani si vanatai.

Tot vineri, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca depune eforturi pentru ca Iulia Timosenko sa fie ingrijita in Germania.

"Destinul mamei mele si cel al tarii mele sunt unul si acelasi. Daca ea moare, moare si democratia", a adaugat ea. Iulia Timosenko, ce sufera de hernie de disc, este intr-o stare "foarte fragila", spune fiica acesteia, in varsta de 32 de ani.

Potrivit acesteia din urma, opozanta nu este in favoarea unei boicotari a Cupei Europene de fotbal Euro-2012, care are loc in Ucraina si Polonia. In schimb, ea "vrea ca oamenii politici germani si europeni sa nu se afiseze cu presedintele Ianukovici, fie la stadion, fie in alta parte".

Incarcerata din august 2011, Iulia Timosenko, in varsta de 51 de ani, a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere. Opozanta denunta o razbunare personala a presedintelui Viktor Ianukovici, ales in 2010, de a o indeparta pe principala sa adversara politica.