Spania a suspendat Tratatul Schengen - care permite libera circulatie a persoanelor in tarile Uniunii Europene - din 28 aprilie pana pe 4 mai, pentru a garanta siguranta in timpul summitului Bancii Centrale Europene care are loc la Barcelona in perioada 2-4 mai, informeaza portalul de stiri al radioteleviziunii spaniole, citat de Agerpres.

"Cu ocazia summitului BCE, Spania va suspenda Tratatul Schengen si va restabili temporar controalele de frontiera cu Franta de la orele 00,00 de sambata, 28 aprilie, si pana la orele 24,00 de vineri, 4 mai", se arata in informarea Ministerului spaniol de Interne. De asemenea, institutia precizeaza ca se vor inaspri masurile de siguranta de la frontierele terestre cu Franta, precum si de la cele aeriene, pe aeroporturile Girona si Barcelona.

Ministerul spaniol de Interne aminteste ca textul acordului Schengen prevede ca libera circulatie a persoanelor in Europa poate fi intrerupta temporar in cazul in care exista "amenintari serioase fata de ordinea publica sau siguranta interna". Surse din cadrul Ministerului au aratat ca masura este adoptata intrucat este prevazut ca in Barcelona sa ajunga anumite persoane violente care ar avea intentia sa genereze tulburari organizate.