Presa din Ucraina a publicat vineri mai multe fotografii cu fostul prim-ministru Iulia Timosenko in care aceasta isi arata trupul plin de rani si vanatai, informeaza agentia de stiri Itar-Tass. Editiile online ale ziarelor spun ca au primit fotografiile de la Comisarul pentru Drepturile Omului Nina Karpaceva.

Iulia TimosenkoFoto: captura foto

Fotografiile au fost realizate pe 25 aprilie si arata vanataile de pe incheieturile Iuliei Timosenko, de pe antebrat, cot si burta, expertii confirmand leziunile.

Materialele au fost prezentate, de asemenea, de Nina Karpaceva si la intalnirea cu diplomatii occidentali. Potrivit unor rapoarte neoficiale, seful delegatiei Uniunii Europene in Ucraina, Jose Manuel Pinto Teixeira, si alti 27 de reprezentanti ai ambasadelor europene au participat la aceasta intalnire. Diplomatii au refuzat sa faca comentarii.

Fostul premier ucrainean se afla in greva foamei de pe 20 aprilie, dupa ce personalul inchisorii Kharkov a folosit forta impotriva ei in timpul transferului la un spital. Timosenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere.

Vezi mai multe imagini aici.