O capsula ruseasca Soyuz TMA-22, avand la bord o echipa de 3 astronauti, a aterizat vineri, in siguranta, in Kazahstan, informeaza RIA Novosti. Capsula i-a adus acasa, dupa 6 luni petrecute pe statia orbitala, pe astronautii rusi Anton Shkaplerov si Anatoli Ivanishin si pe americanul Dan Burbank.

Astronautii Burbank, Shkaplerov si Ivanishin (de la stanga la dreapta)Foto: Agerpres/AP

Potrivit Reuters, coborarea capsulei Soyuz a durat 3 ore, aceasta aterizand potrivit programului si in apropierea punctului estimat.

"Echipa s-a simtit bine pe parcursul revenirii pe Pamant, cosmonautii sunt intr-o stare de spirit buna iar conditiile meteo in zona de aterizare din Kazahstan sunt normale", a declarat un purtator de cuvant ale Agentiei Federale ruse pentru Transport Aerian care a furnizat aparatele folosite pentru cautarea capsulei.

Naveta Soyuz cu doi cosmonauti rusi si un astronaut american la bord a decolat in luna noiembrie de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, ajungand cateva zile mai tarziu Statia Spatiala Internationala. Cursa marcheaza reluarea zborurilor cu echipaj uman spre ISS, suspendate din august, dupa pierderea unei navete de aprovizionare, care s-a zdrobit in Siberia, la putin timp dupa decolare.