Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat joi ca tandemul sau cu premierul Vladimir Putin va fi la putere "pentru mult timp" in Rusia, in cadrul ultimului interviu televizat, inainte de a-i preda fotoliul de la Kremlin fostului agent al KGB, relateaza AFP.

"Nu e nimic deosebit. Am anuntat tonul, acum trebuie sa ne destindem. Toate astea, sunt pentru mult timp", a declarat Dmitri Medvedev, interogat de un ziarist al televiziunii Ren-TV.

Vladimir Putin, care a mai avut doua mandate prezidentiale in 2000 - 2008, i-a lasat functia de presedinte lui Dmitri Medvedev, preluand postul de prim ministru, in conditiile in care nu avea voie sa detina mai mult de doua mandate consecutive de presedinte.

El a fost reales din primul tur in 4 martie pentru al treilea mandat, de aceasta data de sase ani, si a lasat recent sa se inteleaga ca isi doreste cel putin doua mandate, pana in 2024.

Medvedev, caruia i s-a promis postul de prim ministru, nu a reusit niciodata sa iasa din umbra mentorului sau, dupa cum considera numerosi analisti si presa independenta.