O austriaca de 82 de ani din Linz intra pe contrasensul autostrazii, la iesirea spre Wels-Vest, relateaza editia de internet a postului TV ORF. Femeia la volanul unei masini nou-noute nu se lasa si conduce mai departe. Mai multi parteneri de trafic sesizeaza politia. In dreptul unei localitati de pe parcurs, batrana iese de pe autostrada. In localitate, trece la semafor pe rosu. Insa nu isi incheie aici cursa infernala.

Pe o strada din Wartberg, ea conduce in zig-zag, dupa cum au declarat cativa martori politiei. Inainte sa ajunga in urmatoarea localitate, pierde controlul volanului si se loveste de o un pilon de marcaj de la marginea soselei. Suceste asa tare de volan in stanga, ca aproape il scoate din tatani. Ajunsa pe contrasens, merge cativa metri paralel cu strada, pana cand intra intr-un ciot de copac, iar masina este catapultata in sus.

Azvarlita in aer, masina pensionarei aterizeaza frontal intr-un autotren, la nivelul parbrizului. Autotrenul se afla parcat reglementar, soferul facea pauza. Din relatarile pompierilor locali chemati la descarcerare, acesta tocmai isi lua masa in cabina.

Varianta prezentata de ORF este insa ca soferul roman, in varsta de 42 de ani, era ocupat sa aranjeze marfa. Cert este ca el a ramas nevatamat. Impreuna cu alti soferi opriti la locul accidentului, el ar fi ajutat la indreptarea masinii "buclucase", care ramasese proptita pe cant.

Dupa venirea Crucii Rosii, batrana a fost descarcerata si dusa cu rani grave la spital. Acolo, ea a decedat in noaptea de duminica spre luni, 23 aprilie. Politia ar fi descoperit in masina ei o scrisoare a politiei din Linz, cu un atest psihologic. Conform acestuia, batrana de 82 de ani n-ar mai fi fost apta sa stea la volan.

Pentru a vedea fotografii cu accidentul viziteaza TV ORFsi FF Kremsmuenster